Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

Reviu Filem Nur Kasih The Movie

Salam semua Hari ini mau share anda mengenai pemikiran terhadap Filem Nur Kasih The Movie.


Sebenarnya ini adalah kerja rumah saya. Saya simpan di blog ni untuk tatapan saya nanti....

Pemikiran Filem Nur Kasih The Movie
Filem Nur Kasih The Movie arahan Kabir Bhatia ini berkisar tentang pengorbanan. Pengorbanan yang dilakukan oleh Adam dan Nur dalam menempuh ujian dari tuhan. Pelbagai kisah menjadi tatapan kepada penonton memberi pengajaran yang disampaikan secara dakwah semamangnya menyerlahkan gaya pengarahan yang berbeza daripada pengarah Kabir Bhatia.
Filem ini mempunyai kekuatan dengan menggunakan pendekatan agama iaitu agama Islam. Keindahan Islam terserlah dengan penggunaan dialog yang begitu indah melambangkan agama Islam yang indah dan kehidupan keluarga yang terdidik dengan ajaran agama Islam sejak dari kecil lagi. Hal ini menyebabkan penonton berasa sangat tenang. Pasrah dan tawakkal adalah salah satu ciri-ciri muslimin yang ideal dalam agama Islam diperlihatkan melalui watak-wat…

Maggi Kari campur Limau Kasturi.

Hai semua readers

Jumpa lagi

Hari nak cakap pasal maggi.

Maggi yang menjadi idaman saya ialah Maggi Kari tambah limau kasturi...

Memang sedap. Atau maggi Ayam campur limau Kapas...Pun sedap

Atau maggi sedaap campur nasi putih...boleh lah

Atau maggi itik campur belacan best juga....

So apa pula resepi maggi anda?

Share-share la dengan kita

Kan Segalanya Tentang Perkongsian  (^_^)

So sampai sini dulu

::PAUSE::

JADUAL KERJA PROGRAM "INTERNSHIP"

Rabu 9:00am – 12.00pm Elmer, Charles, dan Vella bertugas.
Membuat analisis Syarikat. Aktiviti bersama Syarikat. Masa kerja adalah tidak terikat sepenuhnya mengikut jadual dan bergantung mengikut keperluan Syarikat.
Khamis 9:00am – 12.00pm Elmer, Charles, dan Vella bertugas.

Yang penting tualanya...

Salam Semua...

Hari ini saya mau update blog dengan menimbulkan satu isu. Cuba minta komen kamu bulihkah?

Sekarang aku berada di kampung.

Masa di kampung ni aku pun ambil kesempatan untuk mencuci kereta bapa. (Eseh walhal lap-lap kereta ja)

Ini lah yang aku mau share ni.

Aku kena tanya oleh mama.

Mama: Kau cuci kerita guna sabun pencuci baju ke?

Aku cakap : Oh, jadi guna apa?

Kenali Ibuku

Salam semua
Sempena Hari Ibu
Aku mahu kasi kenal kamu Ibuku....

Nama: Dg Seminah Moksin
Umur : 50 tahun
Asal : Kg Tamalang Along Bukau Beaufort  Sabah

"Seorang yang penyayang
Hobi menanam bunga.
Masakan : Pemasak Mee Goreng paling sedap bagi saya
Tidak pernah menyerah kalah
Idolaku sepanjang hayat.
Mempunyai pendirian yang amat saya kagumi.
Pendidik yang paling utama yang aku sanjung,
Kemudian baru bapa (seorang guru)."

Idola utama ku ialah ibuku.

Aku sentiasa ikut cakapnya. Walaupun aku selalu kena marah olehnya. Itulah yang menjadikan aku sebagai aku sekarang.

Sumber ilham ketika aku susah hati, bila ingat dia terus aku menjadi bersemangat waja. Macam ibuku ini jua, mempunyai semangat Waja yang tak pernah mungkin aku dapat capai...

Inilah mama ku...Masa ni dia pegi konvo abangku di UKM
Mamaku selalu senyum
Nah betulkan
Ini mamaku sama suaminya (eh bapaku bah pula)
Amacam matching x?
So, thats all,
Babai
(^_^)*
:: Pause ::

Aku Stacy...

Salam Reader....

Selamat po membaca...

Hari ini mau share ini gambar je... Kalaulah ada jodoh, aku mau cari mukanya macam Stacy, ( wah demand pulak ah...heheh) (^_^)*


Konon-konon aku gambar lah hehe.. Alamak macam ustat dah ku ne...
Ok itu jak..
(Tulis panjang-panjang teda orang mau baca tu)
So, kalau pindik nampak la simple ja kan..
Ok, Bai....
(^_^)*
:: Pause ::

Google Translate

Salam Semua...lama juga tidak update ni.....(balik kampung)
Baiklah hari ini mau share cerita mengenai Google Translate...
Mesti anda semua tahu juakkan...
Coretannya begini, satu hari saya tengok movie Korea. Masalahnya tiada subtitle. Adeh, jadi terfikir lah pula dalam hati mahu belajar bahasa Korea.. Kemudian, saya cuba lah try test Google Translate ni untuk translate kan sajak saya bertajuk Kerlip.... Tapi.... Lain pula jadinya... mari tgk gambar ni.. lebih senang untuk di beritahu kamu....
Gambar ni saya translate BM ==> Korea
Gambar ni saya translate balik Korea yang atas tu ke BM
Adei lain pulak jadinya...
Em still wondering macamana mau belajar bahasa ni,,,
So, saya fikir-fikir dulu ah...
Terima Kasih kerana sudi membaca...
(^_^)*
:::Pause:::

Bila Panca Dijadikan Satu

Menyedari hakikat
Lima pancaindera
Aku hanya ingin mengingat
Buat tatapan kita semua

Kita tidak pernah melihat dengan mata kita
Kita tidak pernah menghidu dengan hidung kita
Kita tidak pernah mendengar dengan mata kita
Kita tidak pernah merasa dengan lidah kita
Kita tidak pernah meluka dengan kulit kita

Kerana kita tidak pernah mahu
Apa yang akan terjadi
Bila kita menjadi aku
Bersatu akan menguasai diri

AcilKecik