Langkau ke kandungan utama

6 Aplikasi Merah Untuk Android 2017

Salam semua.

Kali ini saya menuliskan tentang 6 Aplikasi berwarna merah yang memang seronok untuk digunakan.


1. Quora

Aplikasi paling interaktif untuk mencari jawapan. Samalah Yahoo Answer tapi ni dalam bentuk mobile. Dan ingat jangan sekali-kali bertanya soalan bodoh, anda pasti dikecam. Jika bertanya soalan ada suggestion akan keluar, Kalau sudah ada, baik tekan suggestion asnwer tu. Nanti tak pasal-pasal anda akan di jawab sebagai "soalan yang tak patut ditanya". Oh ya dalam bahasa Inggeris.

2. Carousell

Bagi anda yang sukakan kekemasan. Dan suka membuang barang lama. Carousell merupakan satu laman untuk menjual Pre Loved item. So, daripada kamu buang barang tu, bagus kamu jual Carousell. Memang menarik berbanding aplikasi lain seperti Mudah, Ali Express, dsb.

3. Pinterest

Pinterest merupakan aplikasi yang memudah kita untuk mempin apa-apa entry yang anda sukai kemudian menjadikannya menarik untuk dikongsikan di laman sosial. Ia menjadikan anda lebih kreatif.

4. Yelp Score

Yelp score ini sebenarnya laman reviu. Memang trusted review all the world. Peniaga business selain google business patut register Yelp Score untuk mendapatkan reviu dari pelanggan. Reviu-reviu ini semua ditapis oleh Yelp Score menjadikannya most trusted review site.

5. Opera

Opera pula adalah browser. Selain chrome. Menariknya pelayaran website menggunakan opera lebih laju ketika line slow (data habis). Jika, anda tak dapat search di chrome, anda cuba di Opera.

6. Youtube

Aplikasi youtube lebih menarik daripada melihat youtube di laman web. Lebih mudah dan menarik. Tidak terlalu messy macam di laman webnya.

Baiklah, nanti saya akan cadangkan aplikasi yang menarik lainnya. Untuk tidak terlepas, tekan butang langgan.

Jika anda ada blog, sila tinggalkan pautan anda di Backlink

Terima kasih kerana membaca.

(^_^)v


Catatan popular daripada blog ini

Sumandak!

Salam Blogger dan Salam Pembaca...

Hari ini saya mau cerita sikit mengenai SUMANDAK...

Sumandak adalah bahasa dusun di Sabah yang bermaksud perempuan. (yang saya tau lah)

Namun, kebiasaannya Sabahan merujuk sumandak itu ialah "gadis dusun cantik"

Ya, saya setuju itu. Atukoi...

Sumandak di Sabah semua cantik-cantik. Bukan setakat cantik dari paras rupa, malah budi bahasa mereka yang sopan santun dan peramah menyokong lagi kekuatan maksud bagi perkataan "cantik" tersebut. Kebanyakan orang-orang dusun memang peramah kerana sudah menjadi adat dan kebiasaan mereka semenjak kecil lagi dalam komuniti mereka.

Hal ini telah menyebabkan ramai individu bukan sahaja dari Sabah malah seluruh Malaysia terpikat dengan kecantikan mereka ini. Mempunyai paras rupa yang putih melepak dan sentiasa melemparkan senyuman menambah lagi perasaan cinta terhadap mereka. Seperti juga gelaran "Perempuan Melayu Terakhir" yang popular dalam kalangan orang Melayu, di Sabah tampak simila…

Tarian Adai-Adai

Penghargaan
Syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya memberikan kekuatan dan keyakinan dalam menghasilkan kerja kursus yang pertama ini buat hambanya yang super lemah dan serba serbi kekurangan.Dalam menghasilkan sesuatu kerja kursus ianya suatu proses yang memakan masa lama untuk membaca dan memahami serta menghayati setiap naskhah buku,laman web jurnal atau petikan-petikan ensiklopedia.Justeru dengan rezeki yang diberikan oleh tuhan iaitu kesihatan tubuh badan faktor utama kejayaan penghasilan kajian ini.Tidak dilupakan kepada Puan Sri Ningsih yang banyak memberi tunjuk ajar dan ruang masa kepada para pelajarnya dengan penuh dedikasi dan tauliah.Semoga tuhan akan memberikan kesihatan dan rezeki yang berlimpah ruah kepada puan.Ucapan terima kasih juga saya tujukan kepada rakan-rakan yang membantu dalam penghasilan kajian ini.Terima kasih semua.
Setiap semester pelajar-pelajar tahun 1 Seni Kreatif (HA11) akan membuat kerja kursus di bawah kod kursus CA10103 Sejarah Tari yang di…

Festival Bagandang Beaufort 2016

Assalamualaikum.
Baru saja kelmarin update blog mengenai SIFF. Hari ni mengenai Pesta Bagandang Beaufort pula. Bagandang ini diambil daripada acara bermain alat muzik tradisi kulintangan. Selain itu berlangsung juga Beaufort Vintage Festival hasil usaha pengusaha-pengusaha bundle Beaufort. Inilah sebenarnya niat sebenar aku nak pergi. Mencari baju atau pakaian terpakai. Manalah tahu jumpa yang murah-murah.
Kami dah pergi, kamu sudah?


Sempat juga rembat Kebab Ayam dan Mickey Mouse
Meriah acara ni sampai tak sempat nak ambil gambar suasana ketika itu. Hihi. Pesta Bagandang tidak pasti bila tapi Vintage Festival ini berlangsung selama lima hari dari 27-31 Julai 2016. Kemeriahan ini diserikan lagi dengan persembahan dari kumpulan Khalifah. Abang (Vokalis) yang diketahui ramai berasal dari Kudat mengatakan bahawa kampung asal beliau juga dari Beaufort. Cuma, membesar di Kudat. Kumpulan Khalifah sekarang terkenal dengan lagunya 'Hang Pi Mana'. Abang sempatmenceritakan sedikit mengen…