Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2017

POTACHIPS Anjur Pertandingan Ular dan Tangga (Snake & Ladder)

Semalam telah berlangsung satu pertandingan mini di antara tiga Jagoan Kita-Kita Lah Bah Ini. Perlawanan tiga penjuru antara Qijan, Doop dan Misandao. Ia dibuat tiga pusingan dan pemenang mestilah memenangi sebanyak dua kali. Oleh itu, hanya SATU pemenang sahaja akan menerima hadiah berupa POTACHIPS Spicy.



Keputusan Rasmi
Qijan        - 0 Doop        - 2 Misandao - 1
Jadi, pemenangnya adalah Doop!
SETINGGI-TINGGI TAHNIAH DIUCAPKAN!

P/S: Potachips yang kini sedang viral di laman sosial selaku penganjur merupakan pengusaha produk lokal crispy keropok yang berasaskan kentang. Ramai yang menganggap ianya bubuk sebenarnya bukan. Ia adalah kentang yang digarut halus dan digoreng bersama kacang dan bilis. Ia sangat sedap dimakan begitu saja atau dicampur dengan bubur, maggi, mee goreng dan nasi panas.
Dapatkan tester anda sekarang dengan menghubungi saya: 
0168051710
Khalas.

Di Sebalik Potachips

Kemunculan Potachips yang semakin viral dalam pasaran kini bukan setakat itu. Disebaliknya tersimpul sebuah cerita. Oleh itu, Potachips merupakan salah satu cara perkongsian kepada anda tentang kasih sayang seorang Ibu kepada anak-anaknya.


Dayang Seminah Bte Moksin merupakan seorang ibu yang bergitu hebat bagi kami sekeluarga.  Ayah kami juga Abd Aziz Bin Hj Ladzim merupakan seorang ayah yang paling bekerja keras. Tidak pernah kami 9 adik beradik dikecewakan oleh ayah ibu yang paling penyayang ini.
Pada setiap kebiasaan apabila sudah dewasa anak-anak pasti akan bekerja. Setiap kepulangan itulah kami akan dihidangkan dengan Kerupuk Padang (nama asal Potachips). Makanan yang sentiasa  ada ketika musim raya. Bermulalah kisahnya di sini. Kerupuk Padang akhirnya menjadi sebuah makanan wajib bagi kami 9 adik beradik.
Bukan senang kehidupan waktu itu. Namun, dengan penuh kesungguhan dan kasih sayang, ibu yang kami panggil mama tetap berusaha untuk menyediakan kerupuk padang. Ini semua dilak…

Mobile Legends Official Statement

Mobile Legends yang kini semakin ramai pemainnya bakal di saman Riot Games developer League Of Legends.

Ini disebabkan oleh Gameplay yang sama seperti League Of Legends.
boleh lihat di sini

Mobile Legends pula telah mengeluarkan official statement mengenai hal ini.


Eva Ekablad

Google doodle hari ini memberi penghormatan kepada seorang saintis bernama Eva Ekablad.

Siapa ni?


Eva Ekeblad was a Swedish Salonist and countess as well as agronomist and scientist. She was widely known for discovering a method in 1746 to make flour and alcohol from potatoes, the latter which left ... Wikipedia Born: July 10, 1724, Stockholm, Sweden Died: May 15, 1786, Lidk√∂ping, Sweden ChildrenUlrika Fock EkebladAgneta Sofia EkebladMore BooksChildren, learning, numbers ParentsMagnus Julius De la GardieHedvig Catharina De la Gardie

Format Skrip Animasi

The first draft of the feature animation screenplay is called the "Writer's Draft" and follows the same basic format as for live-action. This is also called a "readingscript." It is extremely simple and not what the motion picture industry refers to as a "shooting script."
Skrip dapat mengelakkan:
Loopholes in your story.Bad pacing.No character development. Skrip mengandungi tiga elemen utama iaitu:
1. Lokasi Dalam atau luar? Deskripsi Lokasi? Malam atau siang?
Contoh 1: INT. BILIK SIANG2. Aksi INT. BILIK SIANGAli masuk.3. Dialog
INT. BILIK SIANGAli masuk.AliMana buku tu? Dah siap. Nanti aku share lagi.

Song Joong Ki

Song Joong-ki is a South Korean actor. He rose to fame in the historical drama Sungkyunkwan Scandal and the variety show Running Man as one of the original cast members when it premiered in 2010.Wikipedia
Mula dikenali melalui drama Sungkyungkwan Scandal dan muncul dalam Running Man. Carian Google Malaysia terhadap namanya mencecah 100k ++ dalam masa beberapa minit. Rupanya cerita dia mau kahwin Song Hye Kyo. Tahniah. Itu ja admin nak ucap.

Gmail

Lima kata kunci tertinggi di Google Search Malaysia. Ada sesiapa yang tahu berita tentangnya?

Bride Of The Water God Gmail AirAsia Google Maps Yahoo

Bride Of The Water God

The Bride of Habaek is an upcoming South Korean television drama spin-off of the 2006 sunjung manhwa Bride of the Water God by Yoon Mi-kyung. The drama stars Shin Se-kyung, Nam Joo-hyuk, Lim Ju-hwan, Krystal Jung and Gong Myung
-sumber wikipedia.  Atau nama lain The Bride of Habaek. Ini mengikut carian di Google. Betulkan kalau salah. Drama ni sudah ditayangkan ka belum? Siapa yang peminat drama Korea boleh tolong respon? Lama tak layan drama. Hehe... Dulu ja masa study suka layan hujung minggu bersama secawan kopi 3 in 1, biskut pingpong dan tisu. Mata selalu masuk habuk. Kekeke...

Confederations Cup

Jerman masuk ke final mengalahkan Mexico 4-1. Chile mengalahkan Portugal penalti 3-0.
Dan pukul 2:00am Jerman mengalahkan Chile 1-0. Germany vs Chile FIFA Confederations Cup Final Today, 2:00 AM Stadion Krestovskyi Chile 0 - 1 FT Germany