Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2017

Gmail Account

Ciri lama ini membolehkan Google menganalisis kandungan mesej e-mel dan menggunakannya untuk menyampaikan iklan sasaran dalam Gmail.
Pengguna Gmail dibenarkan keluar dari proses yang telah wujud hampir sejak pelancaran perkhidmatan e-mel Google.
Pengimbasan e-mel hanya berlaku dalam akaun peribadi, dengan akaun perniagaan - sebahagian dari G Suite - dikecualikan daripada amalan.
Bagaimanapun, Google kini berkata pengimbasan e-mel akan dijatuhkan dari akaun peribadi untuk "menyelaraskan lebih dekat" produk perniagaan dan produknya.

Cara Cepat Menaikkan Traffic Visitor Ke Blog

Macam-macam cara untuk kita nak naikkan blog masing, berpeluh satu hari search kat google macam mana nak naik kan blog. Macam-macam keyword anda search, contohnya naikkan traffic blog, naikkan trafik blog, naikkan traffic, cara menaikkan trafik blog, cara menaikkan traffic blog dan berbagai lagi. Tapi ada satu cara yang sangat menarik yang boleh admin kongsikan. Kredit kepada || Amsyarazi Life || diatas tunjuk ajar yang tip top ni..
[ENTRY DIBAWAH COPY & PASTE]  Haa... ini adalah cara cepat beb! Nak up kan traffic korang tak? Tadi jenguk blog Yaty dan terbaca entry latest dia pasal macam mana nak upkan traffic blog kita. Maybe caranya kurang paham sikit tapi takpe saya nak cuba dulu. Jom kita pakat cuba ramai-ramai. Tak rugi pun kan kalau try cara ni. Kalau menjadi kiranya kita bertuah.
Cara nya begini:
1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik. 
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yan…

Transformer 5: The Last Knight

Memang banyak ura-ura bahawa ini adalah episod terakhir Transformer. Adakah akan disambung lagi nanti? Tanyalah Michael Bay. Katanya kalau banyak permintaan ya dia mungkin akan sambung. Jadi apa pendapat anda, stop atau continue?

Menurut Laman web Rollingstone ini adalah The Most Toxic Movie yang anda boleh baca di sini

.

Kalau di Jerman Oskar, India Vijay

Hari ini juga merupakan harijadi penyanyi terkenal Tamil iaitu Vijay menurut Indiaexpress.

https://indianexpress.com/article/entertainment/tamil/happy-birthday-vijay-5-unforgettable-songs-by-the-star-prove-he-more-than-an-actor-4716183/
Siapa Vijay?
Vijay is an Indian film actor, playback singer and philanthropist who works in the Tamil film industry. He is popularly known by his fans as Ilayathalapathy or Thalapathy and is one of the most popular and influential actors of Tamil cinema. Wikipedia Height: 5′ 10″ SpouseSangeeta Sornalingam (m. 1999) AwardsVijay Award for Favourite HeroMore

Muzik Visual Oskar Fischinger

Siapa Oskar Fischinger?

Oskar Wilhelm Fischinger was a German-American abstract animator, filmmaker, and painter, notable for creating abstract musical animation many decades before the appearance of computer graphics and music videos. WikipediaBorn: June 22, 1900, Gelnhausen, GermanyDied: January 31, 1967, Los Angeles, California, United StatesSpouseElfriede Fischinger (m. 1932–1967)BooksOskar Fischinger 1900-1967: Experiments in Cinematic AbstractionSiblingsHans Fischinger
Apa Yang Google Doodle Buat?
Sempena meraikan kelahiran beliau Google Doodle buat perisian khas di Google search engine untuk mencipta lagu. Dengan menekan butang-butang yang ada akan menghasilkan muzik anda sendiri secara visual. Macam di bawah ni

Isa Samad

Former Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) chairperson Isa Samad and his wife Bibi Sharliza Mohd Khalid have been summoned by the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC).
Menurut www.malaysiakini.com, bekas pengerusi Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) Isa Samad dan isterinya, Bibi Sharliza Mohd Khalid telah dipanggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
Pasangan itu dijangka membuat kenyataan mereka direkodkan di ibu pejabat SPRM di Putrajaya esok, menurut New Straits Times.
Baca selanjutnya

One Plus 5

"We're just a few hours away from the official, global unveiling of OnePlus' latest flagship- OnePlus 5. There have been several leaks pouring in over the past few months for the device and a few features have been officially announced by the company too. We've combined rumours and official details to give you a fair idea of what the phone will be like. As with any rumour, do take these speculations with a pinch of salt."
Read more at:
https://economictimes.indiatimes.com

Bursa Malaysia Menambah Inter-Pasifik Kepada Senarai Patuh Islam

"With the latest addition, investors will have a wider choice of Islamic POs (participating organisations) to represent them, which is in line with the priority of Bursa Malaysia-i, to provide a conducive marketplace for the Shariah investing community and to spur the growth and vibrancy of the Islamic capital market domestically and regionally," Bursa Malaysia chief executive officer Datuk Seri Tajuddin Atan said in the statement. -www.theedgemarkets.com 
Menurut The Edge Market, Bursa Malaysia berkata dalam satu kenyataan hari ini bahawa perkhidmatan pembrokeran saham Islam memainkan peranan penting, di mana dana pelanggan ditempatkan dalam akaun patuh Syariah.
baca selanjutnya di sini

Pelancaran Ops Selamat di Kota Kinabalu

KOTA KINABALU: Sabah recorded an eight per cent drop in road accident cases, but an almost threefold increase in fatal traffic mishaps throughout “Ops Selamat” last year, compared to 2015.-New Strait TimesBerita Penuh di sini Sabah sudah dilancarkan Ops Selamat Sempena Hari Raya ni. Kepada pemandu diucapkan selamat Hari Raya dan selamat memandu. Jangan kelam kabut. Steady ja. Biar lambar asal selamat. Takkan habis rendang dan ketupat di rumah. Habis di rumah pergi ke rumah sebelah. Time nilah kita nak menziarah rumah jiran.

Cerita GST Di India?

"NEW DELHI: Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) baru India, pembaharuan cukai terbesar sejak kemerdekaan, akan menyatukan ekonomi US $ 2tril (RM8.56tril) ke pasaran tunggal - dan permintaan perubahan besar untuk perniagaan kecil yang perlu melalui talian Untuk memfailkan cukai mereka."Baca selanjutnya


Itu berita yang dikeluarkan di The Star Online.
Apa Yang Kita Perlu?
Menurut Sinar Harian pula
PUTRAJAYA - Sebarang pengenaan cukai barang dan perkhidmatan (GST) terhadap mana-mana barangan baharu perlu melalui kelulusan Kabinet berkuat kuasa serta-merta, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Johari Abdul Ghani hari ini.Baca Selanjutnya Apa pula pendapat anda tentang perkara isu ini?

Telur Bistik

Resepi Telur Bistik
1. Telur 2. Bistik
Nanti kamurang tanyalah sendiri dengan Mama Fateh. Hehe...
Apa yang penting, hidangan ini sangat sesuai jika mahu hidangan simple dan tidak terlalu berat. Mudah dan cepat disiapkan.

Andainya Takdir

Sakit betul menengok drama TV3 Samarinda Andainya Takdir lakonan Syukri Yahya dan Nina Iskandar.
Mula-mula berabis mau kahwin, sudah kahwin dipukul pula bininya. Apalah begitu. Aish, apa punya lelaki. Tapi, betul itu bukan lelaki itu. Tak masuk list sebagai lelaki. Lelaki is not like that. Siapa yang tengok cerita ni?

TIPS: Menulis Blog

Tiga ja aku bagi dulu
1) Kemas Blog kenalah kemas. Walaupun ada ads, tapi kreatiflah sikit pandai susun
2) Fast Loading Gambar kena ada. Baru menarik. Pastikan gambar tu adjust dulu saiznya supaya cepat loading.
3) Simple Pastikan ia mudah difahami. Tak melarat. Direct to the point.

TIPS: Share & Get Reward

Ada dua yang saya sarankan,

1) 8Share

Satu kali share dia kemudian firends kita klik link tersebut dia akan bagi dalam RM0.20. Maksimum biasanya RM10. Bergantung kepada budget publisher mahu bayar berapa.

Try it here

2) Popcash

Yang ni sesuai untuk mereka yang ada blog. Paste ja link ke blog kemudian setiap kali datang akan pop up new window. Kalau window ini pop up maksudnya anda sudah di bayar.

Try it here
link 1
link 2

3) Knolix

Knolix ni yang kawan yang sarankan. Caranya adalah mining Bitcoin. Bila cukup nanti beli kad. Kad tu boleh guna. Aku sendiri belum pernah beli. Baru ja try.

Salam..siapa berminat nak kumpul bitcoin secara percuma tiap2 jam bleh ikut arahan di bawah...percuma sahaja..terima kasih... Welcome to knolix... Knolix free for everyone... Join us now!... Anda perlukan xapo account terlebih dahulu. Sesudah itu baru registerini (amaran pastikan email xapo & Knolix adalah sama) http://www.knolix.com/5942ae1384fe4/ Klik link dekat atas .. -Sesudah itu masukan email xapo ke ru…