WooCommerce

Kepap

Asslamualaikum dan salam sejahtera.Rock kan. Ala-ala Korn. Tapi hakikatnya tarian dan muzik rap K-Pop mula terkenal atas kepopularitian mereka (1992).

Seo Tai Ji
Nama sebenar beliau adalah Jeong Hyeon-Cheol. Dilahirkan pada 21 Februari 1972 dan berasal dari Korea Selatan. Beliau merupakan seorang pemuzik dan penulis lagu yang terkenal pada era 1990-an di Korea. Beliau berjaya meningkat naik setelah kehebatan beliau menggabungkan elemen-elemen muzik yang terkenal di Amerika Syarikat, sehingga beliau menjadi ikon dan dipanggil Presiden Budaya. Sumbangan beliau terhadap Industri Muzik Korea banyak memberi kesan terhadap pembangunan K-Pop. Taiji merupakan seorang yang suka memencilkan diri. Pada tahun 1998, secara tiba-tiba Taiji and Boys mengumumkan persaraan. Perkara ini menimbulkan banyak kontroversi kerana Solo pertama beliau "Seo Tai Ji" ketika itu terjual hampir satu juta salinan tanpa promosi yang hebat di Korea. Kemudian beliau muncul pada tahun 2000 dan hilang sekali lagi pada tahun 2005.

Pada tahun 2008, muncul semula dengan lagu single pertama beliau "Moai". Lagu inilah bermulanya muzik pop Taiji.Kelainan daripada lagu sebleum ini iaitu Rock, Heavy Metal,Punk, Punk Rock. Kemunculan Taiji dalam muzik genre ini memberi kesan kepada peminat-peminat beliau. Begitulah stail Taiji. Kemudian muncul pula lagu Triangle yang mengekalkan genre album sebelumnya Punk.Sementara itu, antara lagu berentak pop terkenal mereka pula adalah:Ingin melihat lebih lanjut klik sini

Baiklah, sampai disini dahulu. Lain kali saya akan update lagi.

Babai 

(^_^)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Sumandak!

Tarian Adai-Adai

Di Sebalik Potachips

WooCommerce