Langkau ke kandungan utama

TIPS: Share & Get Reward


Ada dua yang saya sarankan,

1) 8Share

Satu kali share dia kemudian firends kita klik link tersebut dia akan bagi dalam RM0.20. Maksimum biasanya RM10. Bergantung kepada budget publisher mahu bayar berapa.

Try it here

2) Popcash

Yang ni sesuai untuk mereka yang ada blog. Paste ja link ke blog kemudian setiap kali datang akan pop up new window. Kalau window ini pop up maksudnya anda sudah di bayar.

Try it here
link 1
link 2

3) Knolix

Knolix ni yang kawan yang sarankan. Caranya adalah mining Bitcoin. Bila cukup nanti beli kad. Kad tu boleh guna. Aku sendiri belum pernah beli. Baru ja try.

Salam..siapa berminat nak kumpul bitcoin secara percuma tiap2 jam bleh ikut arahan di bawah...percuma sahaja..terima kasih...
Welcome to knolix...
Knolix free for everyone...
Join us now!...
Anda perlukan xapo account terlebih dahulu. Sesudah itu baru register👇🏼ini (amaran pastikan email xapo & Knolix adalah sama)
Klik link dekat atas 👆🏻..
-Sesudah itu masukan email xapo ke ruang yang di sediakan.
-wow dah masukkan email!
TEKAN ​start​*investment*
👏🏼 tahniah anda dah pon mendaftar KNOLIX👏🏼
-bela kanan atas tekan
👉🏼👈🏼 benda ni., untuk setting kan password/ create password.
Dah settle daftar Knolix 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
Setiap pendaftaran akan dapat 180 satoshi claim setiap 1jam sekali.... Fuuuu byak tuu. ​Knolix its better​
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
​BITCOIN PERCUMA TERUS MASUK KEDALAM WALLET ANDA​!
SETIAP JAM!🕰
DAFTAR SEKARANG SEBELUM ANDA KETINGGALAN. 
Langkah untuk bermula memburu satoshi..
Langkah 1.
- download ewallet xapo melalui link berikut.
www.xapo.com
Sila pastikan email yg sama juga diguna utk register ke web knolix.

Langkah 2.
- sila register account klonix anda melalui link berikut.

#Tahniah...anda sudah mula boleh memburu satoshi setiap jam...
Kongsikan dengan yang lain peluang berharga ini...
Terima kasih#

Apa lagi trylah. Nanti aku share lagi yang lain kalau ada. Aku nak test dulu baru share.

Catatan popular daripada blog ini

Sumandak!

Salam Blogger dan Salam Pembaca...

Hari ini saya mau cerita sikit mengenai SUMANDAK...

Sumandak adalah bahasa dusun di Sabah yang bermaksud perempuan. (yang saya tau lah)

Namun, kebiasaannya Sabahan merujuk sumandak itu ialah "gadis dusun cantik"

Ya, saya setuju itu. Atukoi...

Sumandak di Sabah semua cantik-cantik. Bukan setakat cantik dari paras rupa, malah budi bahasa mereka yang sopan santun dan peramah menyokong lagi kekuatan maksud bagi perkataan "cantik" tersebut. Kebanyakan orang-orang dusun memang peramah kerana sudah menjadi adat dan kebiasaan mereka semenjak kecil lagi dalam komuniti mereka.

Hal ini telah menyebabkan ramai individu bukan sahaja dari Sabah malah seluruh Malaysia terpikat dengan kecantikan mereka ini. Mempunyai paras rupa yang putih melepak dan sentiasa melemparkan senyuman menambah lagi perasaan cinta terhadap mereka. Seperti juga gelaran "Perempuan Melayu Terakhir" yang popular dalam kalangan orang Melayu, di Sabah tampak simila…

Tarian Adai-Adai

Penghargaan
Syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya memberikan kekuatan dan keyakinan dalam menghasilkan kerja kursus yang pertama ini buat hambanya yang super lemah dan serba serbi kekurangan.Dalam menghasilkan sesuatu kerja kursus ianya suatu proses yang memakan masa lama untuk membaca dan memahami serta menghayati setiap naskhah buku,laman web jurnal atau petikan-petikan ensiklopedia.Justeru dengan rezeki yang diberikan oleh tuhan iaitu kesihatan tubuh badan faktor utama kejayaan penghasilan kajian ini.Tidak dilupakan kepada Puan Sri Ningsih yang banyak memberi tunjuk ajar dan ruang masa kepada para pelajarnya dengan penuh dedikasi dan tauliah.Semoga tuhan akan memberikan kesihatan dan rezeki yang berlimpah ruah kepada puan.Ucapan terima kasih juga saya tujukan kepada rakan-rakan yang membantu dalam penghasilan kajian ini.Terima kasih semua.
Setiap semester pelajar-pelajar tahun 1 Seni Kreatif (HA11) akan membuat kerja kursus di bawah kod kursus CA10103 Sejarah Tari yang di…

How to make Proposal Kembara

EJ10101 UMS SEJATI 1 ( KEMBARA )
UNIVERSITI MALAYSIA SABAH
LAPORAN PERKHEMAHAN KUMPULAN 2


TEMPAT : HUTAN SIMPAN KG LABAK, KINARUT
TARIKH : 9 OKTOBER 2009 - 11 OKTOBER 2009
PESERTA : PELAJAR UMS SEJATI 1 ( KEMBARA ) KUMPULAN 2
PENGIRING : TUAN HAMUDDIN TARINCANG DAN JURULATIH



ISI KANDUNGAN
BIL ISI KANDUNGAN MUKA SURAT
1. Pendahuluan 2
2. Penyataan tujuan 3
3. Gambaran am 3
4. Objekti perkhemahan 4
5. Destinasi 4
6. Pelaksanaan
4
06.1 : Persediaan
06.2 : Peserta 4
06.3 : Urutan kejadian 5-9
06.4 : Pergerakan 9
7. Pencapaian perkhemahan 9
8. Pengajaran 10
9. Penutup 11
Lampiran 1 : Senarai ahli jawatan kuasa 12
Lampiran 2 : Aturcara aktiviti perkhemahan kumpulan 1 13-14
Lampiran 3 :Laporan Perbelanjaan 15-18
Lampiran 4 : Galeri 19 - 23




1. PENDAHULUAN

Tujuan perkhemahan ini diadakan adalah untuk memberi ahli-ahli kembara mengetahui lebih mendalam tentang kembara. Kehidupan dalam hutan yang serba kekurangan adalah tidak sama dengan kehidupan di luar …