Produce 101 Season 2

AMARAN! Ini pendapat peribadi ya. Kalau tak setuju boleh komen.



Aku tak tengok sebenarnya. Sebab masa tu masih tengah nangis tengok rancangan I Can See Your Voice. Semua ni bini akulah yang perkenalkan. Setiap kali lepas terawih nampak bini tengok Produce 101 Season 2.

Aku pun tanyalah apa sebenarnya Produce 101 ni? Kata bini, bila menang dapat debut. Ah sudah apa pula debut ni. Macam biasalah aku pigi google.

taip
"debut meaning"

Keluarlah

de·but
dāˈbyo͞o/
noun
  1. 1.
    a person's first appearance or performance in a particular capacity or role.
    "the film marked his debut as a director"
    synonyms:first appearance, first performance, launch, coming out, entrancepremiereintroductioninceptioninauguration
    informalkickoff
    "her acting debut was in a forgettable play in Pittsburgh"
verb
  1. 1.
    perform in public for the first time.
    "the Rolling Stones debuted at the Marquee"

Oh ini pula maksud debut. First performance di public. Ah sudah aku mula tidak berngam. Habis itu yang berepisod-episod durang nyanyi di pentas (walaupun depan juri) tapi hari-hari orang tengok. Maksudnya hari pertama masuk Produce 101 tulah Debut durang. 

Actually, kebanyakan pesertanya semua lelaki dan penontonnya ramai wanita. 

Sekarang tanya lelaki, ada tengok "Produce 101" tak?

Mesti durang akan jawab apa benda tu?

Hehe

(^_^)v

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tarian Adai-Adai

Sumandak!

Ingat